Treintickets Bernina Express

- Met Interrail en Swiss Pass onbeperkt vrij reizen op de route van de Bernina Expres
- Kinderen met Interrail en Swiss Pass (onder voorwaarden) gratis
- Verplichte zitplaatsreservering Bernina Express vanaf 10 CHF
- Treinen zonder panoramarijtuigen toeslagvrij
- Los ticket Chur - Tirano: 63 CHF enkele reis / 126 CHF retour
- Los ticket Chur - Tirano - Lugano, inclusief reserveringen voor trein en bus: 120 CHF enkele reis

Tip: Interrail met Bernina Express

De beste manier om de Bernina spoorlijn te ontdekken is wat ons betreft Interrail. Met Interrail kan er vanaf elk station in Nederland gereisd worden naar Zwitserland. Bij de route via Duitsland zijn daarbij geen verplicht extra kosten. Ook op de route Chur - Tirano, St. Moritz - Tirano en Davos - Tirano is reizen zonder extra kosten mogelijk. Alleen als u wilt plaatsnemen in de mooie panoramarijtuigen van de Bernina Express komen er reserveringskosten bij. Dit geldt overigens ook als u kiest voor andere tickets. Interrail is ook geldig in de Bernina Bus, maar ook hier zijn wel reserveringskosten van toepassing. Reist u met kinderen? Per volwassene kunt u voor twee meereizende kinderen (t/m 11 jaar) gratis een Interrail pass mee bestellen. Voor kinderen betaalt u alleen de eventuele reserveringskosten. Interrail is ook geldig op tal van andere beroemde Zwitserse spoorlijnen, zoals op de route van de Glacier Express.

Wat kost Interrail? 

Een vierdaagse reispas is in principe voldoende (voor zowel de Bernina als de Glacier Express), maar als u een langere rondreis kunt maken, kunt u uiteraard ook voor een andere pas kiezen.

2e klas 1e klas 2e klas 1e klas
Leeftijd (28-59 jr) (28-59 jr) (60+) (60+)
Interrail 4 reisdagen (binnen één maand) € 246 € 328 € 221 € 295
Interrail 5 reisdagen (binnen één maand) € 282 € 376 € 254 € 338
Interrail 7 reisdagen (binnen één maand) € 335 € 446 € 302 € 401
Interrail 10 reisdagen (binnen twee maanden) € 401 € 534 € 361 € 481

Swiss Pass en de Berina Express

De Swiss Pass heeft op de Berina spoorlijn dezelfde geldigheid als Interrail. Dus u kunt met de Swiss Pass onbeperkt reizen bij de treinen van de Rhätische Bahn, inclusief de route van de Bernina Express. Wilt u plaatsnemen in de panoramarijtuigen van deze beroemde trein? Dan dient u nog wel een toeslag te betalen voor de reservering. Ook voor de Bernina Bus is dat het geval. De Swiss Pass heeft in Zwitserland een nog iets grotere dekking, zo kan er ook gereisd worden met de meeste stadsbussen, trams en boten. Daar staat tegen over dat de Swiss Pass niet geldig is tussen Nederland en Zwitserland. De leeftijdsgrens voor gratis meereizende kinderen is bij de Swiss Pass hoger: t/m 15 jaar. Meer over de Swiss Pass.

Wat kost een los ticket voor de Bernina Express?

Een los treinkaartje voor de Berina Express is relatief duur. De prijs van een retourtje is gelijk aan de prijs van twee enkeltjes. Zie hier onder de tarieven in Zwitserse franken. Let op: de prijzen van de trein- en busreis zijn nog exclusief de toeslag voor de panaramavoertuigen.

Wat is de toeslag voor een reservering?

Indien u wilt reizen met de panoramarijtuigen is reserveren verplicht. De reserveringskosten zijn per persoon en per voertuig. Dus reist u met zowel de Bernina trein als met de Bernina Bus? Dan betaalt u twee keer de reserveringskosten.

  • De reserveringskosten bedragen in de winter (eind oktober tot 1 maart) 10 CHF.
  • De reserveringskosten voor het tussenseizoen (begin maart t/m eind mei, en oktober) bedragen 14 CHF.
  • De reserveringskosten voor het hoogseizoen (juni, juli, augustus, september) bedragen 16 CHF.