Alles over de Bernina Bus

De Bernina Bus biedt reizigers een handige en directe manier om tussen Lugano en Tirano te reizen. Deze busdienst, die wordt geëxploiteerd door de Rhätische Bahn en is de enige directe verbinding tussen deze twee steden.

Bernina Bus Lugano - Tirano

Elke dag, van april tot half oktober, vertrekt de Bernina Bus om 10 uur 's ochtends vanuit Lugano. De rit duurt ongeveer drie uur, waardoor de passagiers rond 13 uur aankomen in Tirano. Onderweg biedt de bus reizigers de kans om te genieten van enkele van de prachtige uitzichten die de regio te bieden heeft, hoewel deze niet te vergelijken zijn met de adembenemende panorama's die te zien zijn vanuit de Bernina Express trein.

Eenmaal aangekomen in Tirano, hebben reizigers de gelegenheid om te lunchen in een van de charmante restaurants van het stadje. Tirano, bekend om zijn historische charme en heerlijke keuken, biedt een perfecte plek om even te ontspannen en te genieten van een maaltijd voordat de reis wordt voortgezet.

In Tirano stap je over op de Bernina Express naar Chur. Deze treinreis wordt vaak geprezen als een van de mooiste ter wereld, met zijn spectaculaire uitzichten op de Zwitserse Alpen, gletsjers en kleine dorpjes.

Bernina Bus Tirano - Lugano

Vanuit Tirano kun je ook per bus naar Lugano reizen. De Bernina Bus vertrekt vanuit Tirano om 14:20 uur en arriveert rond 17:30 uur in Lugano. Dit schema maakt het mogelijk om op één dag van Chur via Tirano naar Lugano te reizen, waarbij reizigers genoeg tijd hebben om in Tirano van een lunch te genieten.

Hoewel de bus een handige en directe verbinding biedt, zijn er enkele nadelen. De beenruimte in de bus laat te wensen over, wat voor langere reizigers minder comfortabel kan zijn. Buiten het hoogseizoen rijdt de bus bovendien niet altijd, waardoor het belangrijk is om de dienstregeling van tevoren te controleren. Reserveren is daarnaast verplicht.